Automate your Marketing
with Womplify




 
s a y a A Q i D D

By: Mummy Papa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 26-Apr-2010 06:56 Email | Share | | Bookmark
Pulangnya dari sekolah..

 
 
 
View all 22 photos...
aktiviti di kindergarten sgt menyeronokkan hati nurani saya
main pasir, panjat pokok, main lumpur (pasir yang dicampur air ~ lumpur ), bakar biskut, conteng muka, dan macam2 lagi..

hasil lepas main pasir..



ops saya malu la mummy..macam mummy :">




pembersihan glove haruslah setiap hari sbb ada satu ni je kalis air



jom mandiii

g


big boy buat semua benda sendiri oke



tadaaa..



aaah neinnn (jgn bawah lagii.. sexy eww)



'macho' = gini ke mummy?



macho ala2 pocoyo




you! watchout~



nein nein









Saturday, 27-Mar-2010 12:54 Email | Share | | Bookmark
kerja pemasangan di tempat awam

hari ini (25.03.2010) saya dapat basikal baru, walaupun sebenarnye keinginan saya utk memiliki basikal ada pasang surutnya..keinginan plg kritikal ialah bila di schule saya tgk kwn2 punya basikal.. dan ini bile ibubapa dah belikan basikal utk saya, saya buat endah tak endah pulak. itu lah saya. lagi disua, lagi rasa tak mau. lagi diajak, lagi saya tak sudi. (apekah ini sebabnye mummy selalu beriya2 makan kat depan mata saya sambil berkata kuat2 'emmm papa sedapnyeee nasi ni..papa nak?' dan otomatik tanpa disedari saya akan berkata 'mummy, aqidd nak nasiii!!!'.. adekah itu taktik semata utk merambangkan mata saya terhadap nasi? perlu siasatan lanjut sebelum terjun kepada rumusan)

keluar dari pusat membeli belah real (org jerman sebut 'riyal' .. awal2 dulu denga kawan2 dok sebut real ingatkan ejaannye riyal dah bunyinye mmg mcm arab )




kenalkan ni taman permainan bapak budak



abaikan aksi2 terlampau secara tak sengaja




papa!! tungguuuu



penat sudahh setelah berjalan lebih kurang 0.5km..saya rase ibubapa saya ada misi baru iaitu pegi jalan2 hanya membawa saya, stroller tak bole ikut sebab kene jaga rumah





papa: awak, kesian tgk aqidd nak jalan jauh lagi nih..
mummy: hmm samada awak dukung aqidd org tolak basikal (basikal dewasa) ni, atau kite stop minum jap kat b├Ąckerei (bakery) depan sana nun..at least aqidd bole rehat jap (mummy suke aje kalo dapat pekene hot choclate secawan )..patu kite sambung jalan..(perjalanan ke busstop terdekat = 20 minit dgn mengambil kira pergerakan yg dah kurang seimbang oleh saorang kanak2 umur 3 thn setelah sudah lebih 30minit berjalan sebelumnya dari kdai beli basikal)
papa: apa kata kite stop kat sini sat (sini=kerusi depan parking lot dalam universiti), awk lepak ngn aqidd, org kayuh basikal gi ronald mcdonald house (tempat papa wat keje sukarelawatan) amik tools, then kite pasang basikal aqidd
mummy:
papa: kalo nak pasang kat b├Ąckerei tu org segan..tapi kalo kat sini org boleh jeee
mummy: o k

kebetulan yg sgt bertuah (bagi pihak kami), dua kawan papa secara kebetulan (agak kurang bertuah bagi pihak mereka) nak pegi library dan lalu di tempat kejadian ..mmm silap timing lalu sini sekarang





"papa, yang tu betul ke kat situ?"




saya da bosan dah ni..








basikal da siap! yey!!!
terima kasih abang fad n abang faizal
tapi badan saya ni mcm keras la pulak



papaaa hilfe! (papaaaa help!!!)




misi=topi melekat di pokok (main basikal bukan taste saya..)



misi tercapai! hi hi hiii



abangggg, tolong.. aqidd nak ambik topi kat situ



mummy, tengok! tayar ni bergerak..



terima kasih abang faizal tolong tolak..
kalo tak, tak merasa la saya basikal ni bergerak



hooooooo



oo ooooo..
rase macam bawak aeroplane



ni break



yang ni kite kene selalu bunyi2 kan die kan mummy



iyah! berat jugak



hmm bagus! lain kali dok elok2



papa, jom balik!




Friday, 26-Mar-2010 13:06 Email | Share | | Bookmark
Bicycle and I

hai~ saya aqidd. hari ni saya rasa mummy saya ada azam baru. iaitu mengaktifkan semual fotopages nye
pertanyaan lanjut bole menghubungi beliau melalui talian tertera. foto ini diambil sempena peristiwa saya melangkah ke alam lebih remaja. ini diambil semasa winter yang baru saja berlalu yang cuacanya sekitar -15 <suhu< 0 darjah celcius



begini lah rutin kehidupan saya sejak memasuki alam persekolahan. hari2 saya gi schule [shu.le = school]



menaiki kenderaan berjenis empat roda yang mana saya kurang pasti sama ada wujud atau tidak nama untuk kenderaan berjenis ini. yang menjadi penunggangnya papa lah (siapa lagi ) hakikatnya kekaguman saya terhadap papa semakin tinggi kerana keupayaannya mengendalikan kenderaan berjenis ini di musim dingin beku tahap air dirambut yang basah pon bole menjadi ketulan ais (bayangkan berapa berat yang harus dipikul oleh org yang berambut basah itu dibahagian kepala kerana perlu menampung ais yang melekat dirambutnya..agak berat juga saya kira)



ini pula semasa baru tamatnya winter..alhamdulillah..
namun persekolahan harus diteruskan







saya ingat lagi waktu ini mummy saya kekaguman melihat papa menggulung cover bahagian atas kenderaan ini. dan apa lagi papa saya seperti biasa sudah tentu lebih berbangga dengan kenderaan kegemaraannya ini seolah2 ingin memberitahu mummy yang kenderaan yang dibelinya ini sesuai dipakai tidak kira musim dan ketika. namun saya akui akan hakikat kehebatan dan keefisyenan kenderaan ini. sgt membantu keluarga saya.



sepuluh minit, sampai lah kami ke schule saya



dan ini pula yang terbaru, peristiwa hari ni saya g schule naik basikal baru



walopon saya sebenarnya nak kawal stereng pon tak berapa betul lagi



apa2 pun saya pegi dulu~



insyaallah esok mummy saya akan sambung dengan cerita lanjut masih juga mengenai basikal..
namun semuanya terpulang kepada kelapangan yang ada.



Saturday, 19-Sep-2009 06:28 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri 2009

Selamat Menyambut Aidilfitri kepada sahabat dan keluarga yang dirindui
Segala salah mohon diampunkan. Semoga diberkati segala amalan dan dilimpahi rahmat Ilahi dunia & akhirat, Insyaallah.

Eja, Azlan dan Aqidd















































Wednesday, 11-Mar-2009 16:55 Email | Share | | Bookmark
Snow 2009, Jan 10






















More photos at my flickr
Mummy dah makin malas upload gamba kat fp ni..slow sgt


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net